Papa Francisc sugerează că refugiaţii ucraineni sunt trataţi diferit: Suntem rasişti. Şi asta e rău

Papa Francisc sugerează că refugiaţii ucraineni sunt trataţi diferit: Suntem rasişti. Şi asta e rău

Papa Francisc a sugerat că rasismul este motivul pentru care multe ţări au fost mai primitoare cu refugiaţii veniţi din Ucraina afectată de război decât cu cei proveniţi din alte regiuni ale lumii.

Într-un interviu acordat pentru televiziunea de stat italiană RAI, suveranul pontif a spus că persoanele vulnerabile au avut întotdeauna cel mai mult de suferit în timpul războaielor, informează DPA.

"Refugiaţii sunt împărţiţi. Prima clasă, clasa a II-a, în funcţie de culoarea pielii sau dacă provin dintr-o ţară dezvoltată sau din una nedezvoltată", a adăugat el.

ADVERTISING

"Suntem rasişti. Şi asta e rău", a mai spus papa Francisc.

Potrivit statisticilor ONU, peste 5 milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara după invazia militară declanşată de Rusia pe 24 februarie.

Papa Francisc a mai spus pentru RAI că acceptă faptul că ţările lumii au dreptul de a se apăra, însă consideră că abandonarea generală a păcii reprezintă o problemă.

"Trăim conform unei idei în baza căreia ne ucidem unii pe alţii din cauza nevoii de putere, de securitate, de a deţine multe lucruri", a adăugat liderul spiritual al Bisericii Catolice.

ADVERTISING

"Înţeleg guvernele care cumpără arme. Le înţeleg, dar nu sunt de acord cu acest lucru", a mai spus papa Francisc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇