Papa Francisc a condamnat noile atrocități ale rușilor și a sărutat steagul Ucrainei (Foto & Video)

Papa Francisc a condamnat noile atrocități ale rușilor și a sărutat steagul Ucrainei (Foto & Video)

Papa Francisc a condamnat noile atrocități ale rușilor, printre care și masacrul de la Bucea. În discursul său săptămânal de la Vatican, papa a ținut în mână steagul Ucrainei și l-a sărutat.

La finalul discursului, suveranul pontif a chemat alături de el pe scenă mai mulți copii ucraineni, scrie Sky News.

Papa Francisc a criticat de mai multe ori invadarea Ucrainei de către Rusia și l-a condamnat implicit pe Vladimir Putin, deși nu l-a menționat niciodată pe nume.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, papa a declarat că are în vedere o călătorie la Kiev, la invitația autorităților locale.

Întrebat de un reporter dacă ia în calcul să meargă în capitala Ucrainei, el a răspuns: “Da, este în discuţie”, fără să ofere detalii.

Zonele din regiunea Kiev au fost recent eliberate de sub controlul rusesc, inclusiv Bucea.

Ziua 42 de război - desfăşurarea evenimentelor

În weekend, întreaga lume a văzut imagini cu cadavre întinse pe străzile din Bucea, dintre care unele erau legate de mâini și de picioare.

ADVERTISING

Primarul oraşului Bucea a declarat că aproximativ 320 de civili au fost împuşcaţi de trupele ruse în timpul ocupării oraşului.

Însă șeful poliției din oraș se așteaptă să fie găsite și mai multe cadavre, pentru că încă nu au fost percheziționate casele.

„Nu există încă un număr total de cadavre. Lucrăm în fiecare zi. Trebuie să spun că sunt foarte mulți oameni. Mai ales în zona împădurită. Pe străzi. Și nu ne-am uitat încă la case și apartamente", a declarat Andri Nebitov.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇