Papa a făcut un gest fără precedent, după ce Putin a invadat Ucraina

Papa a făcut un gest fără precedent, după ce Putin a invadat Ucraina

Papa Francisc s-a dus vineri la Ambasada Rusiei la Vatican, pentru a-i prezenta reprezentantului diplomatic al Kremlinului îngrijorările sale cu privire la situația din Ucraina.

Este un gest fără precedent, protocolul de la Vaticand dictând că Suveranul Pontif este cel car primește vizitele diplomaților, potrivit Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, le-a spus jurnaliștilor că papa a stat jumătate de oră la ambasadă. Clădirea este aproape de Vatican.

”S-a dus să-și exprime îngrijorările cu privire la război”, a spus Bruni, refuzând să spună dacă papa s-a oferit sau nu să medieze conflictul.

ADVERTISING

Este primul papa care merge la o ambasadă să discute cu șeful misiunii diplomatice în timp de război. Pe 14 februarie, înainte de declanșarea invaziei, ambasadorul Ucrainei la Vatican, Andrîi Iuraș, a spus că Kievul ar fi de acord ca papa să medieze conflictul.

Rusia a atacat Ucraina joi, la 5 diminața, bombardamentele zguduind continuu numeroase orașe. Vineri se dă lupta pentru Kiev, rușii încercând să preia controlul asupra capitalei.

Președintele Zelenski a cerut Rusiei să vină la masa negocierilor de pace, iar Kremlinul a anunțat că e de acord, dar doar dacă soluția de pe masă e demilitarizarea Ucrainei. Între timp, după multe ezitări, se pare că oficialii europeni au decis, în sfârșit să îl pună pe lista neagră pe Vladimir Putin și urmează să anunțe sancțiuni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată filmul zilei în care Putin a lansat războiul total în Ucraina

Vezi și cum se desfășoara a doua zi de război în Ucraina


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇