Încă un adolescent a murit înecat în Siret

Încă un adolescent a murit înecat în Siret

După tragedia din weekend, un băiat de 16 ani s-a înecat, luni seară, în râul Siret, în judeţul Botoşani. El a intrat în apă şi nu a mai fost văzut de cei cu care era la scăldat.

Aflaţi şi despre cei 5 copii care s-au înceat în Siret la Bacău în acest weekend

”Pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani au acţionat pentru căutarea unui baiat, posibil înecat în râul Siret, pe raza localităţii Tudora (zona balastierei).

La acţiune s-au deplasat cu două bărci şi o ambulanţă aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani. Din informaţiile primite de la persoanele care se aflau în zonă, băiatul, în vârstă de 16 ani, se afla la scăldat şi, la un moment dat, a intrat în apă şi nu a mai fost văzut”, a transmis, luni seară, ISU Botoşani.

ADVERTISING

După aproximativ 45 de minute de la începerea căutărilor, pompierii au găsit tânărul aproape de malul abrupt dinspre judeţul Suceava, la circa trei metri adâncime.

”Acesta a fost adus la mal, fiind preluat de echipajul SAJ Botoşani, care a început manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse de medici, tânărul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, a mai transmis ISU.

Recomandări de la ISU

Pentru evitarea unor astfel de tragedii, ISU Botoşani le recomandă tuturor să respecte următoarele măsuri de siguranţă:

ADVERTISING
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
  • alegeţi locurile special amenajate pentru înot;
  • nu intraţi singuri în apă, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine;
  • nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţie;
  • nu intraţi în apă dacă aţi consumat băuturi alcoolice, seara târziu sau pe timp de noapte.
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în apă, chiar dacă ştiu să înoate.

‼️ Un tânăr și-a pierdut viața în apele râului Siret, pe raza localității Tudora, în această seară.Pompierii botoșăneni...

Publicată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botosani pe Luni, 2 august 2021

Vezi și Pompierii avertizează: Scăldatul în locuri interzise poate fi fatal. 12 oameni s-au înecat doar în acest weekend

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇