Pompierii avertizează: Scăldatul în locuri interzise poate fi fatal. 12 oameni s-au înecat doar în acest weekend

Pompierii avertizează: Scăldatul în locuri interzise poate fi fatal. 12 oameni s-au înecat doar în acest weekend

Pompierii avertizează populaţia ca în aceste zile caniculare să nu cedeze tentaţiei de a se răcori în ape unde scăldatul este interzis, pentru că este mare pericol de înec.

În doar 3 zile (30 iulie-1 august), 12 oameni s-au înecat în râuri, iazuri și lacuri unde condițiile de înot sunt imprevizibile. Este vorba despre incidente tragice care au avut loc în Bacău (5 cazuri), Buzău, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Olt, Sibiu şi Suceava.

Aflaţi despre cei 5 copii care au intrat în Siret la scăldat și s-au înecat

ADVERTISING

"În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic. Chiar și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă.

Pentru evitarea unor adevărate tragedii, explicați-le copiilor pericolele la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism", transmite IGSU, într-un comunicat remis SpotMedia.ro.

Pe de altă parte, în aceste 3 zile, pompierii au avut peste 4.900 de intervenții, la nivel național.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Majoritatea dintre acestea a constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.896 de persoane aflate în dificultate.

Foc pe o suprafaţă cât 3.000 de terenuri de fotbal

În plus, când e foarte cald afară, se produc multe incendii de vegetație uscată. Astfel, în ultimele trei zile, salvatorii au acționat în 289 de situații pentru lichidarea arderilor necontrolate, în urma cărora a fost afectată o suprafață echivalentă cu 3.000 de terenuri de fotbal (aproximativ 2.170 ha).

ADVERTISING

"În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.

În condiții de vânt puternic și temperaturi ridicate, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în zona câmpurilor arzânde se află locuințe. Readucem în atenția cetățenilor faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!", subliniază sursa citată.

Cine nu respectă legea privind interzicerea arderilor de vegetație uscată e pasibil de amendă de până la 50.000 lei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇