Un băiat de 14 ani a deschis focul și a făcut măcel într-un mall din Bangkok

Un băiat de 14 ani a deschis focul și a făcut măcel într-un mall din Bangkok

Un băiat de doar 14 ani a deschis focul, marţi, într-un mall din Bangkok, capitala Thailandei.

Atacul din centrul comercial Siam Paragon s-a soldat cu trei morţi şi patru răniţi, potrivit serviciilor thailandeze de urgenţă, citate de BBC.

Atacatorul a fost arestat, iar situaţia a ”revenit la calm”, a anunţat premierul Srettha Thavisin.

Sute de persoane au părăsit clădirea, situată în centrul capitalei thailandeze, potrivit unei jurnaliste AFP de la faţa locului.

Înregistrări video postate pe reţele de socializare surprind scene de panică. Martorii spun că s-au ascuns în magazine și toalete.

Un clip arată oameni care se adăposteau într-o cameră întunecată din interiorul unui restaurant, în timp ce posturile TV au filmat cozi lungi de maşini în afara mall-ului, pe o ploaie torenţială.

ADVERTISING

Siam Paragon este unul dintre principalele centre comerciale din Bangkok, frecventat atât de locuitori, cât şi de către turişti din întreaga lume. Medicii au declarat că unul dintre răniții de azi este cetățean străin.

Acest incident intervine la aproape un an de la cel mai important atac armat în masă din istoria modernă a regatului, în provincia Nong Bua Lam Phu (nord-est). Un fost poliţist a ucis atunci 37 de persoane - majoritatea copii sub cinci ani - într-o creşă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇