Incendiu la depozitul unde Poliția Capitalei ține probele din dosare. Ce se afla în camera cu corpuri delicte

Incendiu la depozitul unde Poliția Capitalei ține probele din dosare. Ce se afla în camera cu corpuri delicte

O clădire cu cinci etaje din Sectorul 6 al Capitalei a fost afectată de un incendiu. În clădire există o cameră cu corpuri delicte, unde Poliţia Capitalei ţinea probele din dosarele penale. Din acest motiv este suspectată o mână criminală, care ar fi pus foc.

Pompierii din Bucureşti au intervenit aseară pentru stingerea acestui incendiu care a izbucnit în subsolul unei clădiri cu cinci etaje, de pe str. Boişoara, unde erau depozitate materiale combustibile.

Se estimează de către reprezentanţii ISU că bunurile aflate în imobil sunt afectate în proporţie de peste 50%.

ADVERTISING

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu care se manifestă în subsolul unei clădiri de tip subsol-parter-5 etaje, cu destinaţia de depozitate”, a anunţat aseară ISU Bucureşti-Ilfov, citat de News.ro. Sursa citată preciza că suprafaţa subsolului este de aproximativ 3000 mp.

De dimineaţă, Poliţia a confirmat că a ars camera de corpuri delicte.

„Deplasând-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că incendiul provine de la subsolul unei clădiri, unde se afla amenajată camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei (sectoarele 1-6), unde sunt depozitate bunuri ce se aflau în custodia Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, anunţă Poliția Capitalei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În clădire nu se aflau oameni.

„Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că incendiul există doar la subsolul clădirii, în aproximativ 50% din suprafața acestuia, fiind afectate anumite camere, fără a se cunoaște, la acest moment, cauza probabilă a focarului.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, se menționează în comunicatul Poliţiei, citat de Mediafax.

ADVERTISING

Ce obiecte erau în depozitul Poliţiei

Ulterior, Poliţia a venit cu detalii despre ce se găsea în depozitul afectat de incendiu.

"În camera de corpuri delicte a Poliției Capitalei, situată într-o clădire din Sectorul 6, după o estimare preliminară, se aflau bunuri precum țigări, articole îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și accesorii vestimentare, biciclete, triciclete, trotinete, produse agrement ( jucării, articole sportive etc), alcool, scule, unelte și obiecte folosite la săvârșirea infracțiunilor, arme albe ( cuțite, săbii, arcuri ), telefoane, laptopuri, motociclete, scutere, dezinfectant, produse cosmetice, parfumuri și componente PC".

„În acest spațiu sunt păstrate bunurile ridicate de către structurile de Poliție din Capitală.Toată locația are asigurată paza umană la intrarea în curte, precum şi puncte fixe, unul dintre punctele fixe fiind amplasat lângă depozit.

Depozitul este asigurat cu sistem de supraveghere video gestionat de către DGPMB, același depozit având și supraveghere video asigurată de DGRFPMB (Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti)”, transmite Poliția Capitalei.

Corpurile delicte care reprezintă probe în dosare sunt acele obiecte care sunt investigate criminalistic înainte de a fi aduse în depozit, însă este nevoie de ele pe parcursul întregului proces penal, pentru că oricând se poate cere o expertiză sau o contraexpertiză în proces și atunci este nevoie de acel obiect.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇