Haos la Tarom, după ce ieri un avion cu Geoană și ministrul de Externe a ratat decolarea la Bruxelles

Haos la Tarom, după ce ieri un avion cu Geoană și ministrul de Externe a ratat decolarea la Bruxelles

O cursă Tarom care urma să plece, joi seara, din Bruxelles către București, a ratat decolarea. La bord se aflau ministrul de Externe, Luminița Odobescu, secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, și mai mulți europarlamentari români.

UPDATE Aeronava a avut probleme tehnice şi cursa a fost anulată. Pasagerilor li s-a oferit cazare la hotel şi posibilitatea de a reprograma zborul abia vineri seară, la 19:40 (20:40 – ora României).

Ulterior, însă, au primit un nou mesaj în care erau anunţaţi că aeronava pleacă la 13:30 (14:30 - ora României).

Ora de plecare a fost mutată iar, întâi la 14:00 şi apoi la 14:40 (15:40 - ora României).

ADVERTISING

În jurul orei 18:00, pasagerii zborului cu probleme au ajuns, în sfârșit, la București.

Filmul unei decolări ratate

Un pasager ne-a descris ce s-a întâmplat joi seara în avion: „Imediat după începerea manevrelor de decolare, avionul a frânat și a reînceput să ruleze pe pistă. Au sosit mașini de intervenție și au înconjurat avionul, iar după aproximativ o oră, pasagerii au fost debarcați”.

Primele informații transmise pasagerilor au fost că este o problemă electrică și s-a început debarcarea, în timp ce avionul era înconjurat de mașini de pompieri. Unii pasageri au spus că se simțea miros de fum.

Toți pasagerii au coborât în siguranță și au ajuns din nou pe aeroportul din Bruxelles.

ADVERTISING

Pasagerii au fost anunțați că vor fi preluați vineri de un alt avion.

La bord se aflau ministrul de Externe, Luminița Odobescu, și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care se întorceau de la reuniunea NATO de la Bruxelles, dar și europarlamentarii români Daniel Buda, Gheorghe Falcă și Mircea Hava.

Prima reacţie de la Tarom

Tarom a emis un comunicat de presă joi noapte în care spune că a fost vorba de o problemă tehnică.

„Astăzi, pe 04 aprilie 2024, Cursa Tarom ROT374 care opera pe ruta Bruxelles - Otopeni a fost afectată de o întrerupere a decolării din motive de siguranță tehnică.

Aeronava implicată, un Boeing 737-800 BGL, transporta 93 de pasageri.

ADVERTISING

Echipajul aeronavei a decis să intervină și să oprească decolarea, întrucât a fost identificată o problemă tehnică.

În conformitate cu protocoalele de siguranță, s-a solicitat prezența mașinilor de pompieri la aeronavă.

Asigurăm publicul că pasagerii și echipajul se află în siguranță. Aceștia au fost debarcați în condiții sigure, iar echipa locală Tarom oferă asistență pentru a-i ajuta să își continue călătoria.

Aeronava va fi supusă unei inspecții tehnice amănunțite de către o echipă specializată pe aeroportul din Bruxelles”, se arată în comunicatul Tarom.

Pasageri bulversaţi

Vineri, Tarom a revenit cu informaţii: ”Aeronava a fost supusă unei inspecţii tehnice amănunţite de către echipă tehnica specializată de pe aeroportul din Bruxelles, fiind identificată o disfuncţionalitate.

După finalizarea tuturor procedurilor necesare, aeronava va reveni la Bucureşti pe 5 aprilie 2024, pentru reluarea zborurilor prevăzute în programul de operare.

În aceste condiţii, odată cu întreruperea decolării din motive tehnice şi, respectiv, anularea cursei, pasagerilor li s-au oferit opţiunile de asistentă specifică normelor europene aplicabile în astfel de cazuri”, precizează Tarom.

Un pasager ne-a povestit că Tarom le-a oferit cazare la un hotel de lângă aeroport, însă check out-ul a fost la ora 12. Iar avionul pentru revenirea în ţară trebuia să plece la 19:40, aşa că mulţi pasageri au decis să petreacă orele rămase prin aeroportul din Bruxelles.

Ulterior, Tarom i-a anunţat însă că pleacă spre casă la 13:30 (14.30 - ora României).

Mai apoi, ora de plecare a fost mutată iar, la 14:00 (15:00 - ora României)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇