Un autocar românesc s-a răsturnat în Slovenia: Trei pasageri au murit și mai mulți sunt răniți

Un autocar românesc s-a răsturnat în Slovenia: Trei pasageri au murit și mai mulți sunt răniți

Trei pasageri au murit şi mai mulţi sunt răniţi după ce un autocar înmatriculat în România a fost implicat într-un accident grav pe o autostradă din Slovenia.

Accidentul a avut loc vineri dimineaţă, în jurul orei locale 05:00 (06:00, ora României), pe autostrada Pomurje, între Gančany şi Murska Sobota, în direcţia Murska Sobota, relatează presa locală. 

Autostrada a fost complet închisă timp de mai multe ore, cât timp poliţia a făcut investigaţii.

Fotografiile de la faţa locului arată un autocar ieşit din decor şi răsturnat pe o parte, într-un şanţ de la marginea autostrăzii, chiar înainte de un loc amenajat pentru opriri de urgenţă.

MAE anunţă că Ambasada României la Ljubljana a fost notificată despre acest accident. și o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români implicaţi în accident.

ADVERTISING

În total, în autobuz se aflau 26 de pasageri şi trei şoferi, potrivit poliţiei slovene.

Şoferul autobuzului nu a fost rănit în accident şi nici ceilalţi doi şoferi de rezervă din autobuz

Cei trei pasageri care şi-au pierdut viaţa sunt două femei şi un bărbat, iar alţi trei pasageri sunt grav răniţi şi au fost duşi la Spitalul General din Murska Sobota. În prezent, starea lor este stabilă.

Ceilalţi pasageri se află într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei, precizează MAE. 

ADVERTISING

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇