Un atac cibernetic compromite datele a zeci de mii de locuitori din Helsinki

Un atac cibernetic compromite datele a zeci de mii de locuitori din Helsinki

Oraşul Helsinki a fost vizat de un atac cibernetic care ar putea să fi compromis datele unui număr de aproximativ 80.000 de elevi şi 40.000 de angajaţi municipali, a anunțat marţi autoritatea finlandeză pentru securitate cibernetică.

O reţea de date utilizată de serviciul Educaţie al oraşului, care supraveghează învăţământul de la nivel de grădiniţă până la gimnaziu, a fost vizată de un atac cibernetic pe 30 aprilie, a spus Jussi Eronen, reprezentant al Centrului naţional de securitate cibernetică.

ADVERTISING

”Este vorba despre unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice împotriva oraşelor finlandeze”, a adăugat Eronen.

Autorii atacului au reuşit să acceseze nume, adrese de e-mail, numere de identitate ale elevilor, ale reprezentanţilor lor legali şi ale angajaţilor şcolilor din capitala finlandeză.

De asemenea, atacatorii au obţinut numele utilizatorilor şi adresele de e-mail ale întregului personal municipal, a precizat luni primăria din Helsinki într-un comunicat.

”Este o încălcare a datelor extrem de gravă, care ar putea să aibă consecinţe supărătoare pentru clienţii noştri şi personalul nostru”, a declarat Jukka-Pekka Ujula, director al serviciilor publice în primăria capitalei finlandeze.

ADVERTISING

”Anumite documente conţin informaţii personale confidenţiale sau sensibile”, precum certificate medicale.

Identificarea autorilor atacului ar putea dura zile sau chiar luni, potrivit lui Jussi Eronen.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇