Gardieni uciși după ce un comando înarmat a atacat o dubă de penitenciar, în Franța. Deținutul a fugit

Gardieni uciși după ce un comando înarmat a atacat o dubă de penitenciar, în Franța. Deținutul a fugit

Doi gardieni au murit, marţi dimineaţă, după ce furgoneta cu care transportau un deţinut a fost atacată cu focuri de armă. Alţi trei agenţi au fost răniţi, dintre care unul foarte grav.

Atacul a avut loc între oraşele Rouen şi Evreux, din nord-vestul Franţei, în jurul orei locale 11:00.

În urma atacului, deţinutul a fugit.

Potrivit unei surse din poliţie citate de Le Figaro, atacul a fost efectuat de un comando format din 4 infractori înarmaţi, care au folosit două vehicule. Unul din aceste vehicule a fost găsit ”carbonizat”, la scurt timp după atac.

ADVERTISING

Deţinutul evadat este Mohamed Amra, 30 de ani, care se întorcea de la tribunalul din Rouen unde a fost chemat de un judecător de instrucție, a aflat BFMTV din surse sigure.

Supranumit „Musca”, el a fost audiat într-un caz de tentativă de omor în care este inculpat şi se întorcea la închisoarea din Évreux.

Deţinutul era deja condamnat la 18 luni de închisoare pentru furturi calificate, în special furturi din supermarketuri și firme din suburbiile orașului Évreux, în perioada august-octombrie 2019.

Agenţii ucişi în atac, un ofițer și un gardian, erau născuți în 1972, respectiv 1989 „Unul dintre ei lasă în urmă o soție și doi copii (...), celălalt lasă o soţie însărcinată în cinci luni”, a declarat ministrul Justiției, Éric Dupond-Moretti.

ADVERTISING

Într-o reacţie la eveniment, preşedintele Emmanuel Macron vorbește despre "un șoc pentru noi toți”. „Se face totul pentru a-i găsi pe autorii acestei crime, astfel încât să se poată face dreptate în numele poporului francez”, adaugă preşedintele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇