Un angajat al Penitenciarului Rahova, confirmat cu coronavirus

Un angajat al Penitenciarului Rahova, confirmat cu coronavirus

Un angajat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a fost confirmat cu coronavirus. El este asimptomatic. Persoanele cu care a intrat în contact au fost testate, rezultatele fiind negative.

”Vă informăm că un angajat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie, şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate”, a transmis, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Persoanele cu care a intrat în contact au fost testate

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Potrivit sursei citate, angajaţii identificaţi contacţi au fost testaţi, rezultatele obţinute fiind negative.

”La nivelul întregului sistem penitenciar, se menţine aplicarea Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu COVID-19 în rândul personalului şi al persoanelor private de libertate.

Purtarea echipamentului de protecţie şi păstrarea distanţei de siguranţă în activităţile care presupun interacţiune se implementează în continuare, administraţiile locurilor de deţinere promovând conduita de prevenţie asumată de la debutul contextului epidemiologic”, a mai transmis ANP.

Potrivit instituţiei, misiunile specifice se realizează în condiţii optime, fără disfuncţionalităţi, iar starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este corespunzătoare.

”Amintim, totodată, că măsurile adoptate de sistemul penitenciar au în vedere interesul superior al persoanelor custodiate, personalului şi terţilor, şi respectă reglementările Ministerului Sănătăţii şi ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a mai transmis ANP.

Citește și: