Un agent Secret Service a ajuns la spital, din cauza câinelui lui Biden

Un agent Secret Service a ajuns la spital, din cauza câinelui lui Biden

Unul dintre câinii preşedintelui american Joe Biden a provocat mai multe incidente la Casa Albă, în urma unuia dintre acestea un agent al Secret Service ajungând la spital.

Aceste situaţii au fost semnalate de Secret Service în notele sale interne, publicate de grupul conservator Judicial Watch, care a obţinut aceste documente în urma unei sesizări judiciare.

Respectivul câine, un ciobănesc german în vârstă de 22 de luni, botezat „Commander”, a sosit la Casa Albă în decembrie 2021 drept cadou oferit de unul dintre fraţii preşedintelui, James Biden.

Potrivit documentelor Secret Service, „Commander” a fost implicat în vreo zece incidente la Casa Albă şi la reşedinţa privată a cuplului prezidenţial de la Wilmington (Delaware), relatează marţi agenţia EFE.

Aceleaşi documente descriu un astfel de incident în urma căruia unul dintre agenţii însărcinaţi cu securitatea preşedintelui a ajuns la spital în noiembrie 2022 pentru a primi îngrijiri medicale la o mână şi la coapse, dar nu se precizează dacă agentul a fost atacat de câine.

În trecut, un alt câine al familiei Biden, „Major”, a provocat incidente similare şi în final a fost dus la Delaware pentru a sta într-o atmosferă mai liniştită decât cea de la sediul preşedinţiei.

Când Biden s-a mutat la Casa Albă după câştigarea alegerilor, i-a adus acolo pe „Major” şi pe „Champ”, un alt ciobănesc german, care a murit în iunie 2021.

De-a lungul istoriei SUA majoritatea familiilor prezidenţiale americane au avut animale de companie la Casa Albă. Aşa au procedat toţi preşedinţii recenţi, Bill Clinton, George W. Bush sau Barack Obama, cu excepţia lui Donald Trump.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇