S-a găsit cocaină la Casa Albă

S-a găsit cocaină la Casa Albă

Casa Albă a fost pentru scurt timp evacuată în weekend, după ce s-a găsit o pulbere albă în interior. Testele preliminare arată că este vorba despre cocaină.

Pulberea găsită în Casa Albă duminică seara a fost identificată de pompierii și serviciile de urgență din Washington drept cocaină, a declarat o sursă familiarizată cu chestiunea pentru Reuters. Sursa a spus că pulberea a fost găsită în aripa de vest, dar nu a oferit alte detalii.

Aripa de Vest (West Wing) este atașată de reşedinţa executivă în care locuiește președintele Joe Biden. Adăpostește Biroul Oval, camera cabinetului, zona de presă, dar şi alte birouri.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi, a declarat că substanța este supusă unor teste suplimentare pentru a determina ce este, iar autoritățile analizează cum a ajuns la Casa Albă.

El a spus că Departamentul de pompieri al D.C. a stabilit că substanța, care a fost găsită într-o „zonă de lucru a aripii de vest”, nu reprezintă o amenințare.

Descoperirea a determinat o alertă de securitate și o scurtă evacuare a reşedinţei, însă președintele Joe Biden nu se afla la Casa Albă în acel moment, relatează Washington Post, care a vorbit sub anonimat cu doi oficiali pentru a confirma prezenţa cocainei la Casa Albă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Guglielmi a precizat că s-a deschis „o anchetă asupra cauzei și modului” în care substanța a ajuns la Casa Albă.

Oficialul de la Secret Service a refuzat să spună clar cum era ambalată cocaina găsită. El a precizat doar că descoperirea a fost făcută la un control de rutină prin clădire.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇