Criză de pahare de cristal la Casa Albă. Ultimele seturi au fost cumpărate pe vremea lui Nixon

Criză de pahare de cristal la Casa Albă. Ultimele seturi au fost cumpărate pe vremea lui Nixon

După mai bine de doi ani de restricții și o revenire treptată la evenimente mondene, Casa Albă și-a dat seama că are o problemă urgentă: îi lipsesc paharele de cristal.

„Ultimul serviciu complet de cristal pentru cinele de stat de la Casa Albă a fost comandat în timpul lui Nixon”, a explicat Stewart McLaurin, președintele Asociației Istorice a Casei Albe, organizație non-profit fondată în 1961 de către prima doamnă de atunci, Jacqueline Kennedy, pentru a conserva „Casa Poporului”, notează ANSA.

Soții Reagan - după cum explică CNN - au dăruit Casei Albe 130 de pahare Steuben, dar acestea trebuiau să fie folosite doar pentru evenimentele din reședința privată.

ADVERTISING

Marile dineuri de stat din epoca Barack Obama au confirmat nevoia disperată de pahare noi.

Problema i-a fost apoi pasată fostei prime doamne Melania Trump, care, potrivit a trei surse bine informate, a refuzat să îndeplinească sarcina.

Acum, când are loc un dineu de stat (s-a întâmplat atât cu Trump, cât și cu Obama), se închiriază adesea pahare.

Pe măsură ce soții Biden trec la un program social mai normal, lipsa paharelor de cristal devine o problemă tot mai presantă, scrie CNN.

Potrivit lui Stewart McLaurin, nevoia de pahare de cristal - aproximativ 120 - 160 de seturi - este la fel de importantă ca orice alt element al unui eveniment special la Casa Albă, precum porțelanul și argintăria. Există destul porțelan, se pare, și suficientă argintărie pentru a aranja câteva mese pentru serviciul VIP. Folosirea colecțiilor de argint de la Casa Albă pentru cine mai mari poate fi un risc, deoarece furculițele, lingurile și cuțitele tind să dispară ca „suveniruri”.

ADVERTISING

Designul cristalului prezidențial, la fel ca și cel al porțelanului prezidențial, este un semn distinctiv al stilului unei anumite administrații. Prima doamnă Florence Harding a ales pahare de vin și șampanie, fabricate în Virginia de Vest, cu un dragon auriu înfășurat în jurul unui "H". Eleanor Roosevelt a comandat pahare cu un vultur american gravat. Cele ale lui Kennedy au fost minimaliste, fără nimic gravat. Setul de pahare al familiei Patriciei Nixon a fost fabricat în Franța și avea un model Chantilly.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇