Casa Albă râde de Putin, după ce Biden a fost pus pe lista neagră: E posibil să-l fi sancţionat pe tatăl său, fie-i ţărâna uşoară

Casa Albă râde de Putin, după ce Biden a fost pus pe lista neagră: E posibil să-l fi sancţionat pe tatăl său, fie-i ţărâna uşoară

Economia Rusiei a fost dată înapoi cu un deceniu în urma sancţiunilor adoptate de Occident din cauza invaziei ruse din Ucraina, a afirmat marţi Casa Albă, care a ironizat în acelaşi timp măsurile de răspuns ale Moscovei împotriva preşedintelui Joe Biden şi a altor politicieni americani, relatează DPA.

„Am transformat războiul preşedintelui Vladimir Putin într-un eşec strategic. Costurile fără precedent pe care le-am impus alături de aliaţi şi parteneri au şters 30 de ani de progres economic. Preşedintele Putin însuşi a cerut cu insistenţă asta. Totul s-a întâmplat în mai puţin de o lună”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

ADVERTISING

Ea a invocat ca dovezi în sprijinul afirmaţiei sale prăbuşirea rublei, creşterea inflaţiei şi, potrivit experţilor, posibilul colaps al economiei ruse.

Jen Psaki a subliniat de asemenea că presiunea asupra oligarhilor afiliaţi lui Putin urmează să crească.

Război în Ucraina, Ziua 20 - Vezi desfășurarea evenimentelor

În acelaşi timp, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a ridiculizat sancţiunile Rusiei împotriva preşedintelui Joe Biden şi a altor politicieni americani.

"Aş observa mai întâi că preşedintele Biden se numeşte Junior, aşa că este posibil ca ei să-l fi sancţionat pe tatăl său, fie-i ţărâna uşoară", a spus Jen Psaki la Washington.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Numele complet al liderului de la Casa Albă este Joseph Robinette Biden Jr., în timp ce pe tatăl său îl chema Joseph Robinette Biden Sr., pe lista de sancţiuni aflându-se acest al doilea nume.

"Nu cred că e o surpriză pentru dvs. că nici unul dintre noi nu plănuieşte vreo excursie turistică în Rusia", a mai afirmat purtătoarea de cuvânt în faţa jurnaliştilor.

Ca reacţie la sancţiunile americane după invazia rusă din Ucraina, Ministerul de Externe de la Moscova a publicat marţi propria listă de 13 persoane care nu mai pot intra în Rusia.

ADVERTISING

Pe ea se află secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, secretarul Apărării, Lloyd Austin, consilierul de securitatea naţională Jake Sullivan şi Jen Psaki însăşi, precum şi fostul secretar de stat Hillary Clinton.

White House press secretary Jen Psaki holds a briefing with reporters — 3/15/22

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇