Ucraina are acum mai multe tancuri decât la începutul războiului

Ucraina are acum mai multe tancuri decât la începutul războiului

Armata ucraineană are mai multe tancuri acum decât deținea la începutul războiului, după ce a capturat multe de la ruși.

Potrivit informațiilor obținute și verificate de Forbes, Ucraina a pierdut 74 de tancuri (capturate sau distruse de ruși), dar a luat de la invadatori cel puțin 117.

Majoritatea vehiculelor armate au fost, pur și simplu, luate de pe marginea drumului, după ce rușii au rămas fără combustibil și le-au abandonat.

În total, se estimează că rușii au pierdut până acum 274 de tancuri - distruse sau capturate - și au confiscat de la ucraineni cel puțin 37.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 30 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Aceste cifre sunt doar cele care au putut fi verificate și confirmate de experți, după ce au analizat imagini răspândite pe rețelele de socializare. Cifrele reale sunt cu siguranță mult mai mari.

Amintim aici curajul fermierilor ucraineni, care au devenit un simbol al rezistenței, după ce au apărut numeroase imagini în care aveau legate la tractoare tancuri rusești.

Ukrainian farmers confiscate Russian tanks

Forbes precizează că nu este clar câte din aceste tancuri pot fi și folosite de ucraineni, pentru că nu se cunoaște starea lor de funcționare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Există și câteva imagini în care tancuri astfel capturate sunt prezentate apoi pe front, sub steag ucrainean. Logistic, este nevoie de cel puțin câteva zile până când un tanc rusesc poate fi preluat de armata ucraineană, reparat, realimentat și folosit pe front.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇