Ucraina acuză că rușii țin aproape 600 de jurnaliști și activiști în „camere de tortură" în Herson

Ucraina acuză că rușii țin aproape 600 de jurnaliști și activiști în „camere de tortură" în Herson

Ucraina acuză armata rusă că a răpit locuitori din Herson, în sudul țării, și îi ține în „camere de tortură”. Printre cei reținuți sunt în principal jurnaliști și activiști.

„Potrivit informațiilor noastre, aproximativ 600 de persoane sunt reținute în subsoluri special amenajate, în camere de tortură, în regiunea Herson. Aproximativ 300 de persoane se află în beciuri în orașul Herson, iar restul în alte localități din regiune”, a declarat Tamila Tacheva, reprezentantul permanent al președinției ucrainene în Crimeea, potrivit agenției de presă de stat ucrainene Ukrinform, citată de The Guardian.

ADVERTISING

„Ei sunt deținuți în condiții inumane și sunt victime ale torturii. Cei reținuți sunt în principal jurnaliști și activiști care au organizat mitinguri pro-ucrainene în Herson și în regiune după ce trupele rusești au ocupat teritoriul, precum și prizonieri de război”, a precizat Tacheva.

Unii ucraineni deținuți în regiunea Herson - civili, dar și combatanți reținuți - au fost trimiși în închisori din Crimeea, a adăugat ea.

Ziua 104 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇