Ucraina a pierdut de 7,5 ori mai puțini oameni decât Rusia în bătălia pentru Bahmut

Ucraina a pierdut de 7,5 ori mai puțini oameni decât Rusia în bătălia pentru Bahmut

Ucraina a pierdut de 7,5 ori mai puțini oameni decât Rusia în luptele de la Bahmut, susține Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov.

Într-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera și publicat duminică, 4 iunie, citat de Kyev Independent, Danilov a declarat că Rusia a pierdut 22.816 de oameni în Bahmut începând cu 1 septembrie 2022. În acea perioadă au început să fie recrutați pentru prima linie deținuți din închisorile ruse.

ADVERTISING

Gruparea Wagner și deținuții care au luptat pentru ea au avut principalul rol în asaltul asupra orașului ucrainean.

Întrebat de ce Ucraina a apărat atât de tenace Bahmutul, Danilov a spus că soldații trebuie să-și apere orașele și nu au dreptul să le abandoneze.

Potrivit mai multor surse, și Ucraina a înregistrat pierderi mari în Bahmut. Mai mulți soldați au descris pentru Kyiv Independent condițiile dure de luptă de aici.

Orașul a fost ocupat de trupele ruse la sfârșitul lunii mai. Potrivit viceministrului ucrainean al Apărării, trupele ucrainene încă dețin controlul asupra periferiei sud-vestice a orașului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înaltul comandament militar ucrainean a indicat în raportul său zilnic că, în ultimele 24 de ore, forţele ruse au desfăşurat două operaţiuni nereuşite în zona Bahmut şi au lansat o serie de lovituri aeriene şi atacuri de artilerie asupra localităţilor învecinate.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇