Turcia intenționează să cumpere noi rachete rusești, în ciuda nemulțumirii partenerilor americani

Turcia intenționează să cumpere noi rachete rusești, în ciuda nemulțumirii partenerilor americani

Turcia ia în considerare achiziţionarea unui nou lot de sistemul rus de rachete de apărare S-400, în ciuda faptului că afacerea este un punct sensibil în relaţia cu SUA, aliate în cadrul NATO, relatează DPA.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu are „nicio rezervă” în legătură cu posibilitatea de a cumpăra mai multe rachete din sistemul S-400, a relatat duminică agenţia naţională de presă Anadolu.

Erdogan a precizat că va discuta despre această chestiune în următoare sa vizită în Rusia.

ADVERTISING

Şeful agenţiei naţionale ruse de export al armelor Rosoboronexport, Aleksander Miheiev, a spus în urmă cu câteva zile că negocierile cu Turcia privind achiziţionarea a noi rachete din sistemul S-400 sunt aproape de finalizare.

"În viitorul apropiat, noi şi partenerii noştri vom începe redactarea şi semnarea contractului", a spus Miheiev.

Turcia şi SUA au o lungă dispută în legătură cu achiziţionare acestui sistem de apărare, iar anul trecut, în timpul fostului preşedinte american Donald Trump, Washingtonul a impus chiar sancţiuni din cauza afacerii.

ADVERTISING

SUA se tem că Rusia ar putea obţine date despre capacităţile de a fi nedetectat ale avionului de luptă F-35 prin radarul sistemului S-400, motiv pentru care Turcia a fost exclusă de la achiziţionarea avionului, chiar dacă a fost un partener în construirea modelului şi a vrut să cumpere mai multe aeronave.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇