MApN cumpără de la americani rachete anti-navă, care vor păzi coasta Mării Negre. Costă peste 300 de milioane de dolari

MApN cumpără de la americani rachete anti-navă, care vor păzi coasta Mării Negre. Costă peste 300 de milioane de dolari

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a semnat un acord cu Statele Unite ale Americii în legătură cu programul de înzestrare „Sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă” (SIML).

Costurile sunt estimate la 286 de milioane de dolari, fără TVA, urmând ca valoarea exactă să fie stabilită în urma derulării procedurii de achiziţie.

Mai exact, prin semnarea acestui document, a fost atribuit Guvernului SUA un contract prin care vor fi livrate primele sisteme mobile cu rachete anti-navă care vor păzi coasta Mării Negre.

ADVERTISING

Derularea contractului va avea loc în perioada 2021-2024, iar Sistemul de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă va fi livrat în trimestrul IV al anului 2024.

SIML reprezintă produsul militar destinat pentru apărarea zonelor costiere şi de litoral împotriva ameninţărilor navelor de suprafaţă.

Sistemul de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă include: patru instalaţii mobile de lansare, platforme de comandă-control-comunicaţii, platforme de transport şi încărcare-descărcare, senzori, suport logistic iniţial, mentenanţă şi echipamente de testare, echipamente criptografice şi cu regim special, asistenţă de specialitate, instruirea personalului la toate nivelurile necesare, inclusiv folosirea în luptă, echipamente de instruire, precum şi baze de date specifice SIML.

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇