Trump: Dacă nu voi fi ales, va fi o baie de sânge

Trump: Dacă nu voi fi ales, va fi o baie de sânge

Fostul preşedinte Donald Trump, candidatul republican la alegerile americane din noiembrie, a calificat scrutinul drept un punct de cotitură în istoria ţării, vorbind despre o „baie de sânge” dacă nu va fi ales.

„5 noiembrie va fi cea mai importantă dată din istoria ţării noastre”, a declarat Donald Trump, la un miting al partidului la Vandalia, în Ohio (nord), la patru zile după ce a obţinut învestitura republicană, la fel ca şi preşedintele Joe Biden în tabăra democrată, informează AFP.

Descriind victoria sa în alegerile primare republicane ca fiind "cea mai rapidă din toate timpurile", el a subliniat că aceasta a însemnat, de asemenea, o aşteptare de peste şapte luni înainte de revanşa alegerilor din 2020. "Este o eternitate atunci când ai oameni incompetenţi care conduc ţara şi o duc la pierzanie", adaugă el.

ADVERTISING

"Dacă nu voi fi ales, va fi o baie de sânge pentru ţară", a declarat Donald Trump, referindu-se aparent la o deteriorare a situaţiei economice. Trump a promis şi o taxă de 100% pentru mașinile fabricate în afara SUA, după ce a deplâns ameninţările la adresa industriei auto americane, despre care a spus că ar fi "cea mai mică dintre grijile" Statelor Unite, dacă Joe Biden ar fi reales.

Revanşa alegerilor din 2020 nu pare să genereze prea mult entuziasm, mai ales având în vedere vârsta înaintată a celor doi candidaţi: 81 de ani pentru Joe Biden şi 77 de ani pentru Donald Trump.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar duelul se anunţă a fi deosebit de acerb, punctat de atacuri la adresa formei fizice şi a capacităţilor cognitive ale celor doi, notează AFP.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇