Cere daune de un milion de dolari de la trei femei care au sfătuit-o pe soția lui cum să avorteze

Cere daune de un milion de dolari de la trei femei care au sfătuit-o pe soția lui cum să avorteze

Un caz neobişnuit a apărut în justiţia din Texas. Trei femei sunt trimise în judecată pentru ucidere din culpă de un bărbat care susține că ele au ajutat-o ​​pe fosta lui soție să obțină medicamente pentru avort. Bărbatul cere despăgubiri de un milion de dolari!

Într-un proces intentat în comitatul Galveston, Marcus Silva susține că a ajuta o femeie să facă avort autoadministrat echivalează cu a facilita o crimă.

Femeia a luat medicamentele pentru a-şi provoca avortul în iulie 2022. Atunci era soţia lui Silva, dar între timp au divorţat.

ADVERTISING

Silva are mesaje text trimise de cele trei femei care discută despre cum poate fosta sa soţie să obțină medicamente care ar putea induce un avort, scrie The Guardian.

Producătorul medicamentelor va fi și el inculpat odată ce acesta va fi identificat.

Este un caz care ilustrează situaţiile ciudate în care s-a ajuns în Statele Unite, ca urmare a deciziei de anul trecut a Curţii Supreme care a anulat protecţia avorturilor la nivel naţional.

Organizaţiile care susţin dreptul la avort au condamnat procesul pe care îl consideră o tactică de intimidare. „Aceasta este o încercare scandaloasă de a speria femeile să nu primească ajutor pentru avort și de a-i intimida pe cei care își susțin prietenii, familia și comunitatea în momentul în care au nevoie”, a declarat Autumn Katz, avocat la Centrul pentru Drepturile Reproductive.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La începutul acestei săptămâni, în Texas - care are una dintre cele mai stricte legi, interzicând avortul în aproape toate cazurile, cu excepția urgențelor medicale - cinci femei au dat în judecată statul după ce li s-a refuzat avortul, chiar și atunci când sarcina le-a pus viața în pericol.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇