Google va șterge istoricul de localizare pentru persoanele care vizitează o clinică de avort

Google va șterge istoricul de localizare pentru persoanele care vizitează o clinică de avort

Google va șterge istoricul de localizare pentru persoanele care vizitează o clinică de avort, a anunțat compania, ca urmare a temerii că forțele de ordine ar putea afla astfel dacă o persoană întrerupe ilegal o sarcină.

După ce Curtea Supremă a Statelor Unite a revocat dreptul federal la întreruperea voluntară a sarcinii, industria tehnologiei s-a arătat îngrijorată că poliția ar putea obține mandate pentru istoricul căutărilor clienților, localizarea geografică și alte informații care le dezvăluie planurile privind un eventual avort, scrie Reuters.

ADVERTISING

Google a declarat că va continua să respingă cererile neadecvate din partea guvernului SUA, fără să facă referire la avort.

Astfel, pentru cei care folosesc istoricul locațiilor, accesările care arată locuri precum centre de fertilizare, clinici de avort sau unități de tratare a diferitelor dependențe vor fi șterse imediat.

Google nu a precizat cum va identifica astfel de vizite sau dacă toate datele aferente vor fi șterse de pe serverele sale.

Curtea Supremă a SUA a eliminat recent dreptul constituțional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Asta înseamnă că zeci de milioane de femei din SUA au pierdut dreptul legal la accesul la procedura de avort.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇