Trei ani de la prima proiecție a documentarului ”România neîmblânzită”. A reușit să acumuleze un palmares demn de invidiat

Trei ani de la prima proiecție a documentarului ”România neîmblânzită”. A reușit să acumuleze un palmares demn de invidiat

Documentarul ”România neîmblânzită” împlinește, astăzi, trei ani. Avanpremiera absolută a lungmetrajului a avut loc în data de 18 martie 2018, la Washington, în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film ecologic din lume: The Environmental Film Festival in the Nation’s Capital.

În cei trei ani de carieră, pelicula despre natura din Munții Carpați și Delta Dunării a reușit să acumuleze un palmares demn de invidiat:

  • 81.538 de spectatori în cinematografele locale;
  • 95 de proiecții cu public în 34 de țări (de pe patru continente);
  • contracte de difuzare cu șase rețele digitale (Amazon Prime Video, Netflix, iTunes, Google Play, Vimeo, The Green Channel);
  • contracte de difuzare cu opt televiziuni (printre care și Viasat);
  • trofeul de argint pentru „luptă împotriva încălzirii climatice“, la Deauville Green Awards (Franța);
  • premiul pentru „cea mai bună muzică într-un film documentar“, la festivalul NaturVision (Germania);
  • o proiecție de gală găzduită la Londra de B.A.F.T.A. (British Academy of Film and Television Arts);
  • o proiecție de gală găzduită de Teatrul Național din București (în prezența a peste 800 de invitați speciali).
ADVERTISING

Coloana sonoră este disponibilă, ca un produs de sine stătător, pe trei platforme: Amazon Music, Spotify, Apple Music, se arată într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

”România neîmblânzită”, un proiect al companiei Auchan, beneficiază de două versiuni: una în limba română (cu vocea actorului Victor Rebengiuc) și una în limba engleză (cu vocea actorului britanic Mark Strong).

La avanpremiera americană din 18 martie 2018, documentarul a fost însoțit de regizorul Thomas-Barton Humphreys, asistentul de producție Sarah Titcombe și producătorul executiv Paul Lister.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇