Fraudă de milioane de euro cu terenuri de la Primăria Capitalei. Cine a beneficiat

Fraudă de milioane de euro cu terenuri de la Primăria Capitalei. Cine a beneficiat

35 de percheziții au loc, miercuri dimineață, în București și Ilfov, în cazul unui circuit imobiliar fraudulos în care sunt implicate imobile ale Primăriei Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, PMB a fost prejudiciată cu circa 6 milioane de euro, pentru că terenurile tranzacţionate fraudulos se cuvin de drept statului român.

Din cercetările de până acum a reieșit că, începând cu anul 2018, în București, un grup compus din peste 20 de persoane a dezvoltat un circuit imobiliar fraudulos.

ADVERTISING

Suspecţii au pus la cale tranzacții de vânzare-cumpărare pentru 28 de imobile - terenuri aflate în patrimoniul PMB - prin utilizarea unor hotărâri judecătorești falsificate, care atestau în mod nereal că pretinșii proprietari ai imobilelor le dobândiseră în baza uzucapiunii de 30 de ani.

Ulterior, imobilele astfel intabulate în mod fraudulos erau vândute către mai mulți intermediari din cadrul grupului.

Inspectoratul General al Poliţiei Române precizează că imobilele au fost revândute către persoanele care se ocupau de falsificarea actelor, dar, în alte cazuri, către cumpărători de bună credinţă, care ar fi achitat sume consistente de bani. Pe două dintre aceste terenuri au fost ridicate deja ansambluri rezidențiale – locuințe și spații comerciale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Surse judiciare au declarat pentru Adevărul că una dintre clădiri este Herăstrău Parkview, imobil construit de către Mitică Dragomir și fiul său Bogdan, care erau cumpărători de bună credință.

Potrivit surselor citate de Antena3, clanurile Stemabil (fiul Mariei Câmpina - ghicitoare) si Buzea (fiul Brățarei - ghicitoare) ar fi obținut ilegal de la Primăria Capitalei terenul din apropiere de parcul Herăstrău, pe care apoi l-au vândut familiei Dragomir.

image-16
Foto: Facebook/Herastrau Parkview

Ancheta vizează înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii.

ADVERTISING

"La sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor fi aduse 24 de persoane (18 persoane bănuite), în vederea realizării activităţilor specifice de urmărire penală şi pentru dispunerea de măsuri corespunzătoare", a precizat IGPR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇