Percheziţii în Bucureşti la un dezvoltator imobiliar: fraudă de 180.000 de euro cu locuri de parcare

Percheziţii în Bucureşti la un dezvoltator imobiliar: fraudă de 180.000 de euro cu locuri de parcare

Anchetatorii fac, marţi, percheziţii în Bucureşti într-un dosar de înşelăciune şi fals intelectual. Este vizat un dezvoltator imobiliar care a prezentat la recepţia lucrărilor mai multe locuri de parcare decât cele realizate efectiv, fraudând bugetul local cu 180.000 de euro.

Poliţia Capitalei transmite că a făcut 4 percheziţii în Bucuresti şi două persoane au fost duse la audieri cu mandat.

Care sunt acuzaţiile? În august 2021, la terminarea lucrărilor la un imobil, firma dezvoltatorului a indus în eroare organele abilitate să efectueze recepţia. Firma a susţinut că a construit toate locurile de parcare, în conformitate cu autorizaţia emisă de autoritatea locală şi avizarea comisiei tehnice de circulaţie, dar nu era aşa.

ADVERTISING

Mai exact, la momentul recepţiei, a prezentat reprezentanţilor autorităţii locale 34 locuri de parcare, însă ulterior ar fi fost desfiinţate 18 locuri, dintre care 10 erau în sisteme mecanice.

Astfel, firma ar fi urmărit inducerea în eroare cu privire la situaţia reală a locurilor de parcare şi fraudarea bugetului local prin simularea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de hotărârile locale.

Potrivit legii, dezvoltatorii trebuie să amenajeze un loc de parcare pentru fiecare apartament care are mai puțin de 100 de metri, sau două locuri, dacă apartamentul este mai mare. Dezvoltatorul are dreptul să construiască doar 80% din locurile de parcare promise, dacă plătește câte 10.000 de euro pentru fiecare loc neconstruit.

ADVERTISING

Prin neplata celor nerealizate în acest caz, s-a produs un prejudiciu total de 180.000 de euro autorităţii locale.

Audierile se desfăşoară la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇