Ciucu a descoperit un mare proiect imobiliar fără autorizație de construire. Replica dezvoltatorului

Ciucu a descoperit un mare proiect imobiliar fără autorizație de construire. Replica dezvoltatorului

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat, luni, că a descoperit un mare proiect imobiliar care nu are autorizație de construire.

"Azi dau un mesaj. Sectorul 6 nu este un sat fără câini. Am primit petiții care îmi semnalau că acest mare proiect imobiliar, care are deja birou de vânzări, nu are și autorizație de construire.

Am luat Poliția Locală cu mine și m-am dus sa verific. Nu are", a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Primarul a precizat că este posibil ca angajați ai serviciului de urbanism să fie complici în ceea ce se întâmplă pentru că sesizările făcute nu ajungeau la Poliția Locală.

"Dar are posibili complici la serviciul de urbanism al primăriei, pentru că petițiile, în loc să fie direcționate către poliția locală si alte instituții abilitate, erau direcționate către... firma care s-a apucat să construiască ilegal. Noaptea minții. Urmează o anchetă", a punctat el.

Edilul a precizat că "nu știu cât mai pot repara din ceea ce a fost deja distrus, voi încerca, dar nu va fi și mai mult distrus în mandatul meu".

Ciprian Ciucu a menționat că nu se opune dezvoltării, dar că trebuie să țină cont și de interesul public si de legi.

"Cea mai mare reformă pe care am putea să o facem in țara asta este să respectăm și să aplicăm legea. Dați mai departe ca să se știe! Repet, Sectorul 6 nu mai este sat fără câini", a punctat primarul Ciucu.

Este vorba despre proiectul Envogue Residence de pe bulevardul Iuliu Maniu 586.

Drept la replică EnVogue Residence Est SRL

EnVogue Residence Est SRL a trimis pe adresa redacţiei un drept la replică pe care îl publicăm integral mai jos:

"În urma articolelor publicate în mass-media, în 8-9 februarie 2021, potrivit cărora ansamblul EnVogue Residence din cartierul Militari nu deține autorizație de construire, că ar fi realizat ilegal și că folosește deja un birou de vânzări, venim cu următoarele precizări:

Proiectul rezidențial dezvoltat în cartierul Militari, din sectorul 6, de către societatea Envogue Residence Est SRL este compus din 2 blocuri, cuprinde 484 de apartamente și este realizat pe parcursul a patru faze de dezvoltare.

Acest proiect rezidențial deține următoarele acte:

I. Autorizația de construire nr. 149 din data de 04.04.2018 și Autorizația de construire nr. 779/29.11.2018, ambele eliberate de către Primăria Sectorului 6 București pentru Corpul A ce corespunde actualmente scărilor nr. 1 și nr. 2 (fazele 1 și 2 ale proiectului EnVogue Residence), ambele situate în Drumul Ciorogârla nr. 297-299, sector 6, București.

La finalizarea lucrărilor de construire aferente corpului A au fost încheiate/emise:

✓ Pentru corp A – scara 1, compusă din tronson 1 și tronson 2 → Procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr. 342/15.02.2019 și Certificatul de atestare a edificării construcției nr. 32/06.03.2019, eliberat de către Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6;
✓ Pentru corp A – scara 2, compusă din tronson 3 și tronson 4 → Procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr. 102/23.05.2019 și Certificatul de atestare a edificării construcției nr. 109/29.05.2019, eliberat de către Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6.

II. Autorizația de construire nr. 443 din data de 08.08.2018, eliberată de către Primăria Sectorului 6 București pentru Corpul B, care autorizează patru tronsoane (fazele 3 și 4 ale proiectului EnVogue Residence), situate în Drumul Ciorogârla nr. 297-299, sector 6, București;

La finalizarea lucrărilor de construire aferente corpului B care cuprinde două scări, fiecare scară cu câte două tronsoane, au fost încheiate/emise Procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr. 203/24.09.2020 și Certificatul de atestare a edificării construcției nr.
244/05.10.2020, eliberat de către Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6;

Așadar, toate blocurile existente la adresa din Drumul Ciorogârla nr. 297-299, Sector 6, București sunt construite în baza autorizațiilor de construire indicate anterior și disponibile pe site-ul Primăriei Sectorului 6 București (www.primarie6.ro/informatii-utile/autorizatii-de-construire-emise/).
Precizăm că toate aceste blocuri sunt amplasate pe Drumul Ciorogârla nr. 297-299, Sector 6, București, chiar dacă accesul în proiect se poate face bidirecțional atât prin Drumul Ciorogârla, cât și prin Bulevardul Iuliu Maniu nr. 586-590, folosindu-se drumul nostru privat.

Arătăm faptul că societatea noastră a vândut sau promis spre vânzare doar garsoniere și apartamente din blocurile care au fost realizate în baza acestor autorizații de construire.

În prezent, societatea noastră are în curs de autorizare un nou proiect imobiliar care se află situat în Bulevardul Iuliu Maniu nr. 586-590 și pentru care s-a început pregătirea unei porțiuni de teren, aspect care a generat o mare neînțelegere cu privire la construcțiile realizate până în prezent de EnVogue Residence.

Dată fiind dimensiunea proiectului autorizat, societatea noastră deține un total de trei birouri de vânzări pentru a acoperi toate căile de acces în complex, dintre care cel mai nou birou de vânzari este cel amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 586-590, Sector 6, Bucuresti, creat în urma fluxului mare de vizitatori din zonă. Scopul acestuia este de a facilita accesul vizitatorilor la vizionările de apartamente, mai ales în
perioada în care accesul prin cealaltă cale de acces (Drumul Ciorogârla nr. 297-299) era îngreunat din pricinarestricțiilor impuse de autorități în localitățile Chiajna și Dudu – Roșu, cu ocazia pandemiei.

Toate aceste informații privitoare la locație, adresă, căi de acces, birouri de vânzări pot fi consultate pe site proiectului www.EnVogueResidence.ro. De asemenea, în partea de jos a site-ului, în precum și în toate paginile acestuia, se găsește adresa exactă, respectiv DrumulCiorogârla nr. 297-299, Sector 6, București, dar și o schiță cu harta și amplasamentul exact atât al proiectului autorizat, cât și al birourilor de vânzări. În pagina de Contact se pot vedea atât adresele birourilor de vânzări, cât și dispoziția acestora pe harta și locația efectivă a ansamblului imobiliar.

Subliniem faptul că biroul de vânzări situat pe Bulevardul Iuliu Maniu nu are nicio legătură cu pregătirile pentru proiectul viitor de pe aceiași stradă și că activitatea de vânzări din cadrul biroului a fost strict pentru cele patru faze ale proiectului din Drumul Ciorogârlanr. 297-299, Sector 6, București pentru care au fost emise autorizațiile de construire menționate mai sus, s-au întocmit procesele-verbale de recepție la terminarea lucrărilor și au fost eliberate certificate de edificare de către Primăria Sectorului 6.

Regretăm situația creată pentru care societatea noastră nu este responsabilă și asigurăm partenerii și clienții EnVogue Residence de disponibilitatea în clarificarea oricăror neînțelegeri, precum și de angajamentul de a respecta obligațiile contractuale asumate.

Având în vedere toate aceste informații, societatea EnVogue Residence Est SRL solicită publicarea dreptului la replică și actualizarea tuturor informațiilor din articolele care au folosit informații menite să
discrediteze imaginea companiei, astfel încât publicul să poată avea acces la înformații transparente și corecte".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇