Transportul de arme către Ucraina ar putea deveni mai dificil în zilele următoare, anunță SUA

Transportul de arme către Ucraina ar putea deveni mai dificil în zilele următoare, anunță SUA

Secretarul de stat adjunct al SUA, Wendy Sherman, a afirmat luni că poate deveni mai greu de transportat arme către Ucraina în zilele următoare.

”Este esenţial ca ceea ce trimitem să fie ceea ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere. El ştie de ce are nevoie armata lui”, a declarat responsabilul american, relatează Reuters.

”S-ar putea să devină mai greu în zilele următoare şi va trebui să găsim alte modalităţi pentru a gestiona situaţia”, a adăugat Wendy Sherman, fără a da mai multe detalii.

ADVERTISING

Şeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, s-a deplasat săptămâna trecută la un aerodrom neidentificat lângă graniţa cu Ucraina, care a devenit un hub pentru transportul de arme, a declarat un înalt oficial din Departamentului Apărării american, care a asistat direct la efortul multinaţional de a trimite arme în Ucraina pe fondul invaziei neprovocate a Rusiei, potrivit unui material difuzat duminică de CNN pe pagina sa de internet.

Amplasarea aeroportului rămâne un secret pentru a proteja transporturile de arme, inclusiv rachete antitanc, în Ucraina. Armata rusă nu a vizat aceste transporturi odată ce au intrat în Ucraina, a spus oficialul, dar există o anumită îngrijorare că Rusia ar putea începe să ia la ţintă livrările pe măsură ce avansează cu invazia.

ADVERTISING

Serviciul de Informaţii Externe rus (SVR) a susţinut vineri că transporturi de armament şi combatanţi sosesc în Ucraina prin Polonia.

''Informaţii primite de SVR arată că servicii speciale din SUA şi Marea Britanie au transformat de facto teritoriul Poloniei pe parcursul ultimelor câteva săptămâni într-un 'hub logistic' folosit pentru livrările de arme în Ucraina şi transportul de combatanţi, inclusiv din Orientul Mijlociu'', afirmă serviciul de spionaj rus într-o declaraţie publicată vineri pe website-ul său.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 12-a zi de război


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇