Prefectul Berbeceanu dă asigurări că Bucureștiul nu intră în carantină, deși rata de infectare a trecut de 6 la mie

Prefectul Berbeceanu dă asigurări că Bucureștiul nu intră în carantină, deși rata de infectare a trecut de 6 la mie

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, dă asigurări că Bucureștiul nu va fi băgat în carantină, deși rata de infectare în Capitală a trecut deja de 6 cazuri la mia de locuitori.

Amintim că, în momentul în care incidența cazurilor în ultimele 14 zile la mia de locuitori trece pragul de 6, localitatea respectivă ar trebui, în mod normal, să intre în carantină.

În schimb, deși Capitala a avut, duminică, o rată de peste 6 la mia de locuitori, iată că prefectul nici nu se gândește la această măsură.

”La acest moment, nu avem în vedere o astfel de măsură. Nu avem în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Apreciem că măsurile care sunt în vigoare în acest moment sunt suficiente și că, respectându-le cu strictețe, vom putea gestiona răspândirea coronavirusului.

ADVERTISING

Însă vreau să vă rog să observați că, deși incidența a trecut de 6, totuși numărul celor depsitați pozitiv în ultimele 24 de ore este de 1.223, deci cu 200 mai puțin decât în zilele anterioare. Cifrele sunt de natură să ne îngrijoreze, dar să nu ne alarmeze”, a declarat Berbeceanu într-o intervenţie la Europa FM.

De menționat este că Bucureștiul a depășit pragul de 6 infectări/ 1.000 de locuitori într-o zi de duminică, în care se prelucrează considerabil mai puține teste decât în timpul săptămânii.

ADVERTISING

Ca idee, autoritățile au anunțat duminică 5.837 de cazuri noi de SARS-CoV-2, în condițiile în care în zilele lucrătoare avem în jur de 10.000 de noi îmbolnăviri.

Citește toate datele transmise de autorități privind bilanțul pandemiei în România

Berbeceanu însă spune că oricum atunci când se pune problema carantinării mai sunt analizaţi şi alţi indicatori, nu doar rata de infectare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇