Tragedie într-o biserică din Egipt: Cel puțin 40 de morți într-un incendiu, cei mai mulți copii (Foto & Video)

Tragedie într-o biserică din Egipt: Cel puțin 40 de morți într-un incendiu, cei mai mulți copii (Foto & Video)

Cel puţin 40 de persoane au murit şi alte 50 au fost rănite într-un incendiu care a izbucnit duminică în interiorul unei biserici din oraşul egiptean Giza, au declarat pentru Reuters două surse din domeniul securităţii.

Incendiul s-a produs în jurul orei locale 9:00, de un scurtcircuit al instalației electrice, în timp ce 5.000 de credincioşi participau la liturghie în biserica de rit copt Abu Sifin, din cartierul Imbaba.

Flăcările au izbucnit la scurt timp după încheierea slujbei și au blocat o ieșire din biserică, creând panică și haos. Cele mai multe victime sunt copii, au precizat sursele. Printre victime se află și preotul bisericii, relatează Gulf News.

ADVERTISING

Potrivit autorităților, bilanțul victimelor ar putea crește.

Procurorul-șef al Egiptului a ordonat formarea unei echipe de experți care să cerceteze cauzele producerii tragediei.

Guvernatorul regiunii Giza a dispus acordarea unui ajutor financiar de 50.000 de lire egiptene (aproximativ 2.544 de euro) pentru familia fiecărei persoane afectate de incendiu.

Creștinii de rit copt (unul dintre riturile liturgice răsăritene ale creștinismului, originar din vechea biserică din Alexandria) reprezintă 10% din populația Egiptului, majoritar musulmană.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇