Explozie puternică într-o zonă comercială din Erevan. Cel puțin un mort și 45 de răniți (Video)

Explozie puternică într-o zonă comercială din Erevan. Cel puțin un mort și 45 de răniți (Video)
Foto: captură video

O explozie s-a soldat, duminică, cu cel puţin un mort şi 45 de răniţi într-o zonă comercială din Erevan, capitala Armeniei, au anunţat autorităţile naţionale, relatează AFP.

”Potrivit datelor preliminare, a avut loc o explozie care a declanşat un incendiu”, a precizat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă într-un comunicat, cu menţiunea că incendiul s-a soldat cu un mort şi ”circa 20 de răniţi”, conform unui bilanţ iniţial.

Ulterior, bilanțul victimelor a crescut la un mrot și 45 de răniți.

Cauza exploziei, care a avut loc la începutul după-amiezii în piaţa angro Surmalu, nu a fost imediat stabilită. Potrivit Reuters, explozia a avut loc într-un depozit de artificii dintr-un centru comercial.

Videoclipurile şi fotografiile care circulă pe reţelele sociale au arătat o coloană groasă de fum negru ridicându-se pe cer. Într-un videoclip, se pot auzi câteva explozii succesive, precum sunetul unor artificii.

Potrivit Ministerului Situaţiilor de Urgenţă, la faţa locului au intervenit zece autospeciale de pompieri, iar alte zece erau pe cale să dea o mână de ajutor.

Ուժեղ պայթյուն եւ հրդեհ Սուրմալու առեւտրի կենտրոնում

Armenia este o ţară caucaziană cu aproximativ trei milioane de locuitori şi a trecut printr-o perioadă dificilă de la războiul din 2020 împotriva Azerbaidjanului, ţara vecină, care s-a încheiat cu o înfrângere grea şi o criză politică majoră.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇