Traficul aerian din toată lumea, dat peste cap de o defecțiune IT de la Lufthansa

Traficul aerian din toată lumea, dat peste cap de o defecțiune IT de la Lufthansa

O întrerupere a sistemului IT al companiei aeriene Lufthansa a provocat întârzieri ale curselor aeriene din întreaga lume. Cauza problemei nu a fost depistată.

Lufthansa a anunțat miercuri că problema tehnică a generat întârzieri masive ale zborurilor și a perturbat activitatea operatorilor aerieni din întreaga lume, adăugând că sursa problemei rămâne neclară.

"Există o defecțiune a sistemului IT la nivel de grup", a spus un purtător de cuvânt al companiei aeriene germane citat de Reuters.

Problema tehnică a provocat haos pe mai multe aeroporturi din Germania, unde mii de pasageri au stat la cozi uriașe pentru formalitățile de îmbarcare.

Fotografii și înregistrări video cu aglomerația din aeroporturi s-au răspândit pe rețelele de socializare.

"În prezent, companiile aeriene ale grupului Lufthansa sunt afectate de o întrerupere IT. Acest lucru provoacă întârzieri și întreruperi ale zborurilor. Regretăm neplăcerile pe care această situație le cauzează pasagerilor noștri", a transmis Lufthansa pe Twitter.

ADVERTISING

Problema IT survine cu doar două zile înaintea unei greve anunțate în șapte aeroporturi din Germania care va provoca perturbări majore ale activității.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇