Tot mai mulți consumatori de droguri la volan și la festivalurile de pe litoral

Tot mai mulți consumatori de droguri la volan și la festivalurile de pe litoral

Consumul de droguri este tot mai prezent atât la conducătorii auto, cât și la tinerii care participă la festivaluri. Într-o razie de sâmbătă noaptea în București, polițiștii au descoperit șase șoferi drogați și trei sub inflența alcoolului, în timp ce la festivalurile de pe litoral, au fost descoperite 39 de persoane având droguri asupra lor.

Polițiștii rutieri din Capitală au reținut în cadrul unei acțiuni derulate în noaptea de sâmbătă spre duminică 33 de permise de conducere și au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale.

ADVERTISING

În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale și au constatat 12 infracțiuni. 6 dintre acestea au fost pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, una pentru conducere fără permis, una dintre conducere cu permisul suspendat și una pentru deținere de droguri.

De asemenea, au fost reținute 33 permise de conducere, astfel: 10 pentru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, 14 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție), 1 pentru depășirea vitezei legale și 1 pentru nerespectarea semnalelor polițistului rutier.

ADVERTISING

Tot în această perioadă, 39 de persoane au fost depistate cu droguri asupra lor de către jandarmii constănţeni în timp ce încercau să intre la festivalurile care au loc la malul mării.

“În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 39 persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere”, a transmis Gruparea Mobilă de Jandarmi “Tomis” Constanţa. 

De asemenea, o atenţie deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor la festivalurile “Beach, please!” din Costineşti şi „Sunwaves” din Mamaia. 

ADVERTISING

“Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi de cel al UPU-SMURD Constanţa au acordat sprijin unui număr de 98 de participanţi, în următoarele situaţii: 29 traumatisme diverse (escoriaţii, contuzii etc.) şi alte 69 cazuri cu afecţiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacţii alergice etc.). Cinci persoane, dintre care doi minori, au avut nevoie de investigaţii suplimentare şi au fost transportate la spital.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇