Testele pentru Covid făcute de companii angajaților vor fi suportate de stat

Testele pentru Covid făcute de companii angajaților vor fi suportate de stat

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, joi, la finalul ședinței de guvern, că testele pentru Covid făcute angajaților și suportate până acum de angajatori vor fi fi trecute la cheltuieli deductibile și transferate către stat.

„Reglementarea pe care o propunem introduce în Codul Fiscal categoria de venituri din salarii și asimilate salariilor neimpozabile, și care nu sunt cuprinse în baza lunară de calcul a contribuțiilor sociale, contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator pentru efectuarea testelor Covid-19 pentru persoane fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor.

ADVERTISING

Pe de altă parte, se propune introducerea acestor cheltuieli la categoria cheltuielilor deductibile la stabilirea venitului anual determinat în sistem real a contravalorii testelor pentru Covid.

Pe scurt, acest cost nu mai rămâne în sarcina angajatorului, va fi transferat către stat, va fi suportat indirect de stat”, a mai precizat Florin Cîțu.

ADVERTISING

România a înregistrat joi prima zi de la începutul pandemiei cu peste 3.000 de cazuri noi de COVID. În ultimele 24 de ore, au fost depistate 3.130 de noi îmbolnăviri, după procesarea a 30.191 de teste.

În spitalele COVID erau internate joi dimineață 8.491 de persoane, din care 607 la ATI, în stare gravă. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇