Tancurile Abrams de la americani ar putea ajunge în Ucraina abia peste doi ani

Tancurile Abrams de la americani ar putea ajunge în Ucraina abia peste doi ani

Un oficial al armatei americane a spus că ar putea dura până la doi ani pentru ca tancurile M1 Abrams să ajungă în Ucraina.

Americanii au anunțat în ianuarie că vor furniza Ucrainei 31 de tancuri avansate M1 Abrams, în valoare de 400 de milioane de dolari în câteva luni.

Dar încă se elaborează planurile cu privire la modul în care vor fi livrate și când, spune secretarul armatei americane Christine Wormuth.

Armata SUA „se gândeşte care este cel mai rapid mod prin care putem duce tancurile ucrainenilor”, a spus ea.

ADVERTISING

"Nu va fi o chestiune de săptămâni, voi spune asta. Niciuna dintre opțiunile pe care le explorăm nu este de câteva săptămâni sau două luni. Există termene mai lungi. Dar cred că există opțiuni care ne permit livrarea în mai puțin de doi ani, mai puțin de un an și jumătate. Dar din nou trebuie să ne uităm la avantajele și dezavantajele fiecărei variante", a explicat Wormuth, citată de The Guardian.

Printre opțiunile care i-au fost prezentate secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, se numără construirea de tancuri „de la zero”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Wormuth a adăugat că o altă opțiune ar presupune apelul la „țări cărora le-am vândut tancuri deja”, care ar putea „să le dea ucrainenilor mai repede, dar asta ar putea perturba relațiile cu aliați importanți”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇