Susținătorii lui Bolsonaro au luat cu asalt Congresul brazilian. Imaginile amintesc de asaltul asupra Capitoliului (Video)

Susținătorii lui Bolsonaro au luat cu asalt Congresul brazilian. Imaginile amintesc de asaltul asupra Capitoliului (Video)

Poliţia braziliană a utilizat duminică grenade lacrimogene pentru a respinge sute de susţinători ai fostului preşedinte de extremă dreapta Jair Bolsonaro care s-au adunat în faţa Congresului la Brasilia, la o săptămână după învestirea preşedintelui de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.

Zona din jurul Congresului a fost izolată de autorităţi, dar susţinătorii lui Bolsonaro, care refuză să accepte alegerea lui Lula, au reuşit să rupă cordoanele de securitate şi mai multe zeci dintre ei au reuşit să se urce pe rampa acestei clădiri şi apoi să ajungă pe acoperiş.

Imaginile impresionante, care reamintesc de asaltul asupra Capitoliului din SUA, arată o veritabilă maree umană îndreptându-se spre Congres, unde se află şi Camera Deputaţilor, şi Senatul.

Manifestanţi au apărut pe acoperiş, dar şi pe peluzele adiacente, luând cu asalt și palatul prezidențial din apropiere și Curtea Supremă.

ADVERTISING

Susținătorii lui Bolsonaro cer o intervenție militară și demisia lui da Silva.

Lula se află în prezent într-o călătorie oficială în statul São Paulo.

Jair Bolsonaro, care a fost învins la mică distanţă de Luiz Inacio Lula da Silva în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de pe 30 octombrie, a părăsit Brazilia la finalul anului pentru se stabili în SUA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇