SUA dezvoltă un sistem nou pentru călătoriile internaţionale, din cauza Covid

SUA dezvoltă un sistem nou pentru călătoriile internaţionale, din cauza Covid

Coordonatorul campaniei antiCovid de la Casa Albă, Jeff Zients, a declarat că Statele Unite dezvoltă ”un nou sistem pentru călătorii internaţionale”.

Acesta va include proceduri ferme de prevenire a răspândirii a virusului, cum ar fi urmărirea contactelor persoanelor infectate, transmite Reuters.

Zients a spus Comisiei consultative pentru turism că, din cauza cazurilor variantei Delta a Covid-19, administraţia nu intenţionează să relaxeze imediat restricţiile de călătorie.

”Luăm în considerare obligativitatea vaccinării pentru cetăţenii străini care călătoresc în Statele Unite”, a spus Zients.

ADVERTISING

Reuters a scris la începutul lunii august că administraţia de la Casa Albă lucrează la cerinţe de vaccinare care ar putea acoperi aproape toţi vizitatorii străini.

Ce restricții sunt în prezent

Restricţiile extraordinare de călătorie din SUA au fost impuse pentru prima dată Chinei, în ianuarie 2020, pentru a preveni răspândirea Covid-19. Ulterior, au fost adăugate pe listă numeroase alte ţări, cel mai recent India, în luna mai.

Administraţia doreşte să ridice restricţiile de călătorie ”cât mai curând posibil”, a spus Zients, adăugând că ”lucrează acum pentru a fi gata să înlocuiască restricţiile actuale cu un nou sistem pentru călătoriile internaţionale, care este mai sigur, mai puternic şi durabil”.

ADVERTISING

În prezent, Statele Unite interzic accesul majorităţii cetăţenilor non-SUA, care în ultimele 14 zile au fost în Regatul Unit, în cele 26 de ţări Schengen din Europa fără controale la frontieră, în Irlanda, China, India, Africa de Sud, Iran şi Brazilia.

De asemenea, sunt interzise călătoriile neesenţiale ale majorităţii cetăţenilor non-SUA la frontierele terestre ale SUA cu Mexic şi Canada.

Mulţi critici ai restricţiilor spun că nu mai au sens, deoarece unele ţări cu rate ridicate de infecţii cu Covid-19 nu sunt pe lista restricţionată, în timp ce unele ţări de pe listă au pandemia sub control.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇