Stoltenberg avertizează Moscova: Dacă va recunoaște republicile separatiste, va fi încă o încălcare grosolană a integrității Ucrainei

Stoltenberg avertizează Moscova: Dacă va recunoaște republicile separatiste, va fi încă o încălcare grosolană a integrității Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat marţi Moscova în privinţa recunoaşterii auto-declaratelor ‘republici populare’ Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, transmite Reuters.

‘Dacă aceasta se va întâmpla, va fi încă o încălcare grosolană a integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei, întrucât nu există niciun dubiu că Doneţk şi Lugansk sunt parte a Ucrainei în graniţele sale recunoscute internaţional’, le-a declarat Stoltenberg reporterilor, într-o conferință de presă susținută la Bruxelles (foto).

ADVERTISING

'Prin urmare, o astfel de recunoaştere ar fi o încălcare a dreptului internaţional şi a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei. Nu doar atât, dar va fi şi o încălcare a acordurilor de la Minsk, aşadar va face şi mai dificil să se găsească o soluţie politică bazată pe acordurile de la Minsk', a adăugat el.

Tot marți, Jens Stoltenberg a declarat că nu crede că rușii se retrag de la granița cu Ucraina: Nu am observat niciun semn de detensionare reală a situației.

Pre-ministerial press conference #DefMin 15 FEB 2022

???? LIVE SOON (13:00 CET)????️ Pre-ministerial press conference ahead of #NATO #DefMinFrom NATO HQ, Brussels.

Publicată de Jens Stoltenberg pe Marţi, 15 februarie 2022

Duma de Stat de la Moscova a votat marţi un apel adresat preşedintelui Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, a anunţat preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇