Statul Queensland din Australia legalizează eutanasia voluntară

Statul Queensland din Australia legalizează eutanasia voluntară

Statul australian Queensland (nord-est) a votat în favoarea legalizării eutanasiei voluntare, devenind al cincilea stat din Australia unde este permisă această procedură.

Legea, care le va permite persoanelor eligibile accesul la eutanasie, ca opţiune suplimentară de a-şi pune capăt vieţii, a fost adoptată joi noaptea de Parlamentul din Queensland.

Legea urmează să intre în vigoare la începutul lui 2023, iar desemnarea celor eligibili pentru această procedură se va face după „criterii stricte”, au asigurat autorităţile sanitare australiene, relatează vineri dpa.

Serviciul de sănătate din Queensland se va ocupa de stabilirea „formalităţilor clinice şi administrative complexe necesare pentru a înfiinţa un mecanism de eutanasie voluntară” în acest stat.

Şefa Guvernului din Queensland, Annastacia Palaszczuk, a calificat adoptarea legii drept „un moment istoric”. „Este vorba de posibilitatea fiecăruia de a alege cum doreşte să-şi încheie viaţa cu demnitate”, a notat premierul într-un comunicat.

„Demnitatea există la muncă, în familie şi între prietenii care te înconjoară. Trebuie să existe demnitate şi în moarte”, a adăugat ea.

Eutanasia voluntară este legală deja în statele Victoria, Australia de vest, Australia de sud şi Tasmania.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇