Statele Unite vor să-i trimită Ucrainei un sistem vechi de apărare aeriană

Statele Unite vor să-i trimită Ucrainei un sistem vechi de apărare aeriană

Washingtonul ia în considerare posibilitatea de a-i oferi Ucrainei sistemul Hawk de interceptare aeriană. Deși destul de vechi, acesta include unități mici, ușor de deplasat și de camuflat, şi cu o rază de acțiune mai mică.

Echipamentele Hawk ar reprezenta, totuși, un upgrade al sistemului Stinger trimis deja Ucrainei și pe care Kievul se bazează în prezent pentru a contracara atacurile Rusiei cu drone și rachete de croazieră, au explicat doi oficiali americani citați de Reuters.

Potrivit The Guardian, administrația Biden ar putea folosi autoritatea prezidențială de retragere (PDA) pentru a transfera sistemul Hawk, bazat pe o tehnologie din timpul războiului din Vietnam și care a primit mai multe îmbunătățiri de-a lungul anilor.

ADVERTISING

Sistemul Hawk este predecesorul sistemului de apărare antirachetă Patriot, produs de Raytheon Technologies, care rămâne în afara discuțiilor privind sprijinul militar acordat Ucrainei, au declarat pentru Reuters oficialii americani.

Este posibil ca Statele Unite să trimită mai întâi rachete interceptoare pentru sistemul Hawk în Ucraina, întrucât nu este clar dacă există suficiente lansatoare americane în stare bună, a spus un oficial american citat de Reuters. Potrivit acestuia, sistemele stau în depozite de mai multe decenii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

T.D.

Ziua 244 de război: Explozie la sediul propagandiştilor din Melitopol. Preşedintele Germaniei a sosit printre bombe, iar Kadîrov ameninţă că şterge oraşe de pe faţa Pământului


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇