Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri de Covid-19: Peste 66.000 într-o singură zi

Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri de Covid-19: Peste 66.000 într-o singură zi

Statele Unite au anunțat sâmbâtă 66.528 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore, un nou record pentru această ţară, cea mai afectată din lume de pandemie, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei se ridică la 3.242.073, potrivit acestei universităţi cu sediul în Baltimore (est). Numărul deceselor se ridică la 134.729, adică cu 760 mai multe faţă de vineri, notează AFP. 

Numărul zilnic de noi infecţii a depăşit 60.000 pentru a cincea zi consecutiv în SUA, au admis autorităţile sanitare, epidemia fiind necontrolată în multe state. 

ADVERTISING

SUA au depăşit pragul de 3 milioane de cazuri de COVID-19, dar Trump spune că lucrurile merg bine

Pentru prima dată, preşedintele Donald Trump a purtat mască în public sâmbătă, cu ocazia unei vizite într-un spital militar, în apropiere de Washington.                

Trump, care subapreciază gravitatea pandemiei, a fost până în prezent reticent la această măsură de prevenţie, ca mulţi dintre susţinătorii săi. 

Trump spune că 99% din contaminările cu COVID-19 sunt ”inofensive”

Două treimi dintre americnai dezaprobă gestionarea pandemiei de Trump, potrivit unui sondaj publicat, vineri, de ABC, faţă de jumătate în aprilie. Sondajele pentru alegerile din 3 noiembrie arată nouă puncte avans în medie pentru adversarul său, democratul Joe Biden.         

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇