Starea lui Navalnîi se ameliorează, anunţă medicii germani. Substanța cu care a fost atacat ar fi de tip militar

Starea lui Navalnîi se ameliorează, anunţă medicii germani. Substanța cu care a fost atacat ar fi de tip militar

Starea de sănătate a principalului opozant rus Aleksei Navalnîi înregstrează ”anumite ameliorări”, a anunţat vineri Spitalul Charité din Berlin.

Navalnîi este internat în această unitate medicală. El se află în continuare într-o comă indusă şi este asistat respirator, după ce a fost victima unei presupuse otrăviri în Rusia, relatează AFP.

”Au avut loc anumite ameliorări ale simptomelor cauzate de ingestia unei substanţe din grupul inhibitorilor colinesterazei”, a anunţat într-un comunicat Spitalul Charité.

ADVERTISING

Ce sunt inhibitorii de colinesterază cu care ar fi fost otrăvit Navalnîi

Potrivit unor surse citate de publicaţia Der Spiegel, medicii suspectează că substanţa toxică utilizată în atacul care l-a vizat pe disidentul rus este de tip militar.

În acest context, medicii au cerut ajutorul unor specialişti din cadrul armatei germane, dar şi din Marea Britanie şi Bulgaria, scrie Mediafax.

Navalnîi se află în continuare într-o comă artificială şi este asistat respiratoriu, precizează instituţia.

Parchetul rus a cerut joi Germaniei datele pe care le deţine cu privire la starea sănătăţii opozantului.

ADVERTISING

”Partea germană a fost invitată să furnizeze autorităţilor ruse atât explicaţiile, informaţiile şi probele diagnosticelor preliminare formulate de către acestea, cât şi documentele cu privire la datele medicale şi de cercetare ale specialiştilor germani”, a anunţat într-un comunicat parchetul rus.

Citește mai multe detalii despre acest caz:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇