Spitalul Judeţean din Constanţa a creat o linie telefonică pentru familiile bolnavilor de Covid

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a deschis o linie telefonică pentru aparţinătorii pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus prin care aceştia pot fi informaţi despre evoluţia stării de sănătate, despre posibilele transferuri în alte secţii sau momentul externării.

Această linie poate fi apelată zilnic între orele 10.00 şi 13.00. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că începând din această săptămână vine în sprijinul pacienţilor diagnosticaţi cu SARS-CoV-2 şi al aparţinătorilor desemnaţi ai acestora, cu o linie telefonică separată la care pot fi solicitate informaţii despre starea generală de sănătate a acestor pacienţi.   

ADVERTISING

"Conducerea SCJU a recurs la această soluţie pentru a facilita comunicarea cu aparţinătorii, având în vedere faptul că timpul personalului medical este alocat în primul rând consultaţiilor şi tratamentului pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, şi apoi comunicării cu aparţinătorii”, se arată în comunicat.   

Potrivit sursei citate, pacientul poate desemna o singură persoană căreia i se pot comunica datele cu privire la starea sa de sănătate. Aparţinătorii desemnaţi de către pacienţi pot cere informaţii la numărul 0736603824 zilnic, între orele 10.00-13.00.

ADVERTISING

Ei pot primi informaţii despre evoluţia stării de sănătate, posibile transferuri în alte secţii sau momentul externării. Solicitările vor fi centralizate şi, ulterior, aparţinătorii vor fi contactaţi de către personalul abilitat şi vor primi informaţii.

Vaccinarea antiCovid în România: Au fost pornite congelatoarele la minus 80 de grade, primele doze vin până de Crăciun. Unde poți să te programezi pentru vaccin

„Viața în pandemie”, imagini care arată impactul crizei COVID-19 asupra oamenilor obișnuiți din România

ADVERTISING

Un sistem de telemedicină unic în România a fost lansat la Timişoara, pentru pacienţii cu COVID-19


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇