„Viața în pandemie”, imagini care arată impactul crizei COVID-19 asupra oamenilor obișnuiți din România

„Viața în pandemie”, imagini care arată impactul crizei COVID-19 asupra oamenilor obișnuiți din România
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Pandemia ne-a afectat pe toți în diverse feluri și pentru a observa cât mai bine impactul acesteia, Documentaria lansează, miercuri, website-ul „Viața în pandemie”, o arhivă de fotografii care documentează impactul crizei COVID-19 în viața oamenilor obișnuiți din România.

„Viața în pandemie” înseamnă 40 de fotoreportaje din 42 de localități din România, realizate pe parcursul ultimelor 9 luni de 6 fotojurnaliști.

Colecția conține povești despre medici, antreprenori locali, voluntari, artiști, oameni din societatea civilă, turiști, preoți. Toate grupate în jurul a două idei: „CUM AM TRĂIT” și „CUM AM AJUTAT”.

ADVERTISING

Lansarea va fi transmisă live pe pagina de Facebook Documentaria. La discuție vor participa: Diana Oncioiu (moderator), jurnalist, Corina Murafa, director Ashoka România, Valeriu Nicolae, activist și scriitor, Bogdan Iancu, antropolog, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, și Adrian Câtu, fotojurnalist, cofondator Documentaria.ro.

"Am încercat, prin fotografie, să dăm fiecare dintre noi un sens lucrurilor pe care le trăiam"

Ca mulți alții, am resimțit șocul și nesiguranța primelor săptămâni”, declară Bogdan Dincă, membru fondator al grupului Documentaria: „Am făcut primele fotografii ale acestui proiect în zilele în care OMS tocmai declara pandemie, iar la noi se introduceau primele restricții. Am încercat, prin fotografie, să dăm fiecare dintre noi un sens lucrurilor pe care le trăiam.

ADVERTISING

Ne-a venit apoi ideea de a strânge toate aceste materiale într-o arhivă vizuală. Și așa s-a născut „Viața în pandemie”. Am decis atunci să extindem echipa de fotografi cu un colaborator, invitând-o pe Lavinia Cioacă să ni se alăture”.

“Viața în pandemie” a fost finanțat din fonduri proprii și cu ajutorul unei burse de la European Journalism Centre și cu sprijinul DoR și Inquam Photos.

Realizatorii vor sa meargă înainte cu proiectul, în măsura în care vor găsi sprijin din partea cititorilor sau a organizațiilor.

ADVERTISING

Noi credem că fotojurnalismul este o oglindă onestă și directă a societății în care trăim. Avem nevoie de această oglindă, pentru a vedea cum suntem și a înțelege încotro ne îndreptăm", a spus Lavinia Cioacă, colaborator Documentaria și coautor al proiectului „Viața în pandemie”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇