Spitalul de Copii din Iași închiriază cu 800 de euro pe lună două iPhone-uri, dar nu cumpără imunoglobulină pentru că e „prea scumpă”

Spitalul de Copii din Iași închiriază cu 800 de euro pe lună două iPhone-uri, dar nu cumpără imunoglobulină pentru că e „prea scumpă”

Spitalul de Copii Sf. Maria închiriază două telefoane iPhone 14 Pro pentru aproximativ 800 euro pe lună: unul pentru managerul spitalului, Alina Belu, iar celălalt pentru directorul economic Natalia Dângeanu.

Procedura de achiziție fost încheiată doar pentru două luni, până la finalul anului 2022, urmând ca în exercițiul bugetar al anului 2023 să se deruleze alt contract de închiriere pentru încă patru luni, scrie 7Iași.ro.

Conform anunțului postat în sistemul electronic de achiziții publice SEAP, managerul spitalului a solicitat să-I fie furnizat vârful de gamă de la ultimul model lansat de Apple.

ADVERTISING

Anul trecut Spitalul de Copii Sf. Maria achiziționase, tot din bani publici, două telefoane iPhone 12 de culoare roșie, tot pentru manager și directorul economic.

Aceste achiziții costisitoare vin în condițiile în care, directorul economic al Spitalului, Natalia Dângeanu, nu a vrut să cumpere imunoglobulină pe motiv că are un preț prea mare.

În iunie 2022, în cadrul Secției de Neurologie a Spitalului Sf. Maria a fost internat un copil ce avea nevoie de tratament cu imunoglobulină. Dar Natalia Dângeanu a refuzat să achiziționeze imunoglobulina pentru că „este prea scumpă” și a cerut medicilor să administreze copilului o doză mai mică pentru a face economii. Medicii au refuzat și pacientul a fost transferat la Spitalul de Copii din Galați.

ADVERTISING

Cine furnizează telefoanele

Firma care furnizează cele două telefoane este Horus IT Profesional Service SRL cu sediul în județul Argeș. Societatea este specializată în furnizarea de software și hardware și a apărut în peisajul de la Spitalul Sf. Maria împreună cu instalarea managerului Alina Belu.

În 2022, firma a încheiat cu Spitalul 13 contracte, toate atribuite direct, fără licitație, cu o valoare cumulată de 423.000 lei.

Societatea a fost înființată anul trecut, în luna septembrie, nu are niciun angajat, iar în 2021 a avut o cifră de afaceri de 25.273. lei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇