Şef de secţie de la Spitalul Militar, cercetat de DNA. A luat șpagă bani și bijuterii pentru operații

Şef de secţie de la Spitalul Militar, cercetat de DNA. A luat șpagă bani și bijuterii pentru operații

Şeful Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” din Bucureşti, colonelul Alexandru-Florin Săvulescu, este cercetat de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită în formă continuată.

El este acuzat că ar fi primit bani şi bijuterii de la mai multe persoane, pentru activităţi medicale.

”În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani şi bijuterii, în legătură cu intervenţii chirurgicale şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiaţi ai acestora”, a precizat DNA, într-un comunicat.

ADVERTISING

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Săvulescu trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Acestuia i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇