Sora unuia dintre oligarhii favoriţi ai lui Putin a fost scoasă de pe lista de sancţiuni a UE

Sora unuia dintre oligarhii favoriţi ai lui Putin a fost scoasă de pe lista de sancţiuni a UE

Sora oligarhului rus Alisher Usmanov a fost scoasă de pe lista Uniunii Europene a persoanelor sancţionate ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Saodat Narzieva fusese inclusă pe lista UE în aprilie, alături de alte rude ale unor oficiali şi oligarhi ruşi, notează The Guardian.

Atât Usmanov, cât şi Narzieva au făcut apel împotriva sancţiunilor, însă fostul acţionar al Arsenal a rămas pe listă. Sancţiunile includ interdicţia de a călători în spaţiul UE şi de a folosi active aflate în statele membre.

ADVERTISING

Au mai fost scoşi de pe lista UE săptămâna aceasta liderul populist Vladimir Jirinovski, care a murit în aprilie 2022, şi Olga Aiziman, fosta soţie a oligarhului Mihail Fridman.

Narzieva a fost sancţionată de UE în urma unei investigaţii publicate de The Guardian care a dezvăluit asocierea ei cu 27 de conturi bancare din Elveţia, conturi care conţineau miliarde de euro şi care au fost legate de fratele ei, Alisher Usmanov, descris ca “unul dintre oligarhii favoriţi ai lui Vladimir Putin”.

Narzieva, care este este ginecolog și obstetrician într-o maternitate din Tașkent, capitala Uzbekistanului, a mai fost asociată cu șase companii offshore ale căror activități pot fi legate de Usmanov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Am spus de la început că sancţiunile împotriva lui Saodat Narzieva au fost bazate pe acuzaţii false, care au fost acum respinse convingător şi fără echivoc”, a declarat un purtător de cuvânt al femeii.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇