Soldații ruși epuizați se plâng de condițiile de pe front: Suferim de foame și frig, mobilizarea noastră s-a făcut ilegal

Soldații ruși epuizați se plâng de condițiile de pe front: Suferim de foame și frig, mobilizarea noastră s-a făcut ilegal

Mai mulți soldați ruși epuizați se plâng de condițiile de pe front. Luptele intense, lipsa de pregătire, hrană și echipament, toate afectează moralul soldaților pe măsură ce războiul se prelungește.

Atacul Rusiei asupra estului Ucrainei i-a adus un oarecare succes pe câmpul de luptă, după ce armata sa a avansat în Donbas.

Dar aceste câștiguri au avut un preț mare pentru luptătorii ruși: victimele sunt în creștere, iar unele unități sunt epuizate pe măsură ce războiul a depășit pragul de 100 de zile, scrie The Guardian.

Unii luptători au lansat apeluri publice către Vladimir Putin pentru o investigație asupra condițiilor de pe câmpul de luptă. În două videoclipuri, luptătorii din estul Ucrainei controlată de ruși s-au plâns de condițiile proaste care duc la epuizare.

ADVERTISING

Ne confruntăm cu foame și frig. Am rămas fără suport material, medical sau alimentar”, au spus luptătorii din regimentul 113, controlat de ruși de la Donețk, într-un videoclip postat online.

„Având în vedere prezența noastră continuă pe câmpul de luptă și faptul că printre noi există oameni cu probleme medicale cronice, oameni cu probleme psihice, apar multe întrebări care sunt ignorate de către superiorii noștri”, au adăugat ei.

Într-un interviu, un soldat rus care luptase în apropiere de Kiev, la Harkov, iar acum se afla în estul Ucrainei, s-a plâns de epuizare și că nu și-a văzut soția de luni de zile. El a spus că a contactat și un avocat.

ADVERTISING

„Lupt în Ucraina de la începutul războiului, au trecut peste trei luni acum. Este epuizant, toată unitatea mea vrea o pauză, dar conducerea noastră a spus că nu ne poate înlocui acum.

Am contactat deja un avocat care mi-a spus că prin lege generalul ne poate ține aici până la expirarea contractului, așa că nu prea avem multe de făcut”, a declarat Andrei, care face parte din Brigada 37.

Armata rusă nu are soldați suficienți

Remarcile sale sunt în concordanță cu rapoartele despre dificultățile Rusiei în a-și înlocui trupele epuizate.

„Forțele armate ruse sunt adecvate pentru campanii scurte, de intensitate ridicată și definite de o utilizare puternică a artileriei”, notează analiștii militari Michael Kofman și Rob Lee, într-o analiză privind capabilitățile militare ale Rusiei, citată de The Guardian.

ADVERTISING

„Dar ele sunt prost echipate pentru o ocupație de durată sau un război de uzură, care ar necesita o mare parte din forțele terestre ale Rusiei. Armata rusă nu are un număr suficient de soldați pentru a-i înlocui cu ușurință atunci când este nevoie”, au mai afirmat ei.

Pentru soldații ruși, războiul din Ucraina este o luptă epuizantă, marcată de lupte acerbe împotriva unui inamic împietrit, motivat să-și apere patria.

„Cele trei luni de luptă par deja mai lungi decât cei patru ani pe care i-am petrecut slujind în armată în timp de pace”, a spus Andrei.

Mobilizarea noastră s-a făcut ilegal

Unitățile profesioniste ar putea fi unele dintre cele mai norocoase, deoarece alții luptători recrutați din republicile controlate de ruși Donețk și Lugansk spun că au fost aruncați în luptă cu puțină pregătire.

Videoclipurile au arătat că unor luptători le lipsește echipamentul de bază, cum ar fi vestele de protecție și sunt înarmați cu arme vechi.

Mobilizarea noastră s-a făcut ilegal, fără certificare medicală. Peste 70% dintre cei de aici nu pot lupta. Peste 90% nu s-au luptat niciodată până acum și au văzut un Kalashnikov pentru prima dată. Dar am fost aruncați în prima linie”, a spus un alt soldat, din regimentul 107 din Donețk, loial guvernului rus.

Rusia a folosit în războiul cu Ucraina și luptători plătiți pentru a-și consolida forțele. S-a estimat că a dislocat între 10.000 și 20.000 de mercenari, inclusiv luptători Wagner Group, în ofensiva sa din Donbas, a declarat un oficial european în aprilie.

Dar și acele unități au raportat, de asemenea, victime importante. Vladimir Andanov, un soldat renumit din Wagner, ar fi fost ucis în luptele din estul Ucrainei, la sfârșitul săptămânii trecute. Moartea sa a fost confirmată de presa regională și de organizațiile militare ruse. El a luptat anterior în Siria și Donbas.

Recent, au apărut înregistrări cu comandanți ruși care se plâng că subalternii lor refuză să intre în luptă lângă Harkov.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇