Sindicatul Europol cere măsuri de protecție, după ce mașina unui polițist a fost incendiată

Sindicatul Europol cere măsuri de protecție, după ce mașina unui polițist a fost incendiată

Sindicatul Europol reclamă, duminică, lipsa unor măsuri de protecţie, în cazul unui poliţist din Botoşani care a fost ameninţat cu moartea de un bărbat căruia i-a întocmit dosar penal pentru că a condus băut. Maşina agentului a fost incendiată a doua zi.

”Maşina unui poliţist incendiată. Acestea sunt consecinţele pe care le suportă poliţiştii care îşi fac treaba.

Este realitatea dureroasă din judeţul Botoșani, unde în data de 3 decembrie, colegul nostru din cadrul Poliţiei Oraşului Darabani a fost ameninţat cu moartea pentru că a «îndrăznit» să-i întocmească un dosar penal unui bărbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influenţa alcoolului. În următoarea seară, în timp ce se afla în locuinţă alături de familie, colegul nostru a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieşit şi-a văzut autoturismul în flăcări”, a transmis, duminică, Sindicatul Europol.

Mașina unui polițist incendiatăAcestea sunt consecințele pe care le suportă polițiștii care își fac treaba. Este...

Posted by Sindicatul Europol on Sunday, December 6, 2020

Potrivit sinicaliştilor, deşi pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de faptă nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, ”conducerea IPJ Botoşani nu a dispus măsuri de protecţie pentru poliţist şi familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banala infracţiune de distrugere faţă de autori necunoscuţi”.

”Vom interveni punctual pentru a ne asigura că poliţistul va fi despăgubit pentru aceste daune şi pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din «distrugere» în «ultraj», în condiţiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de poliţist”, au mai transmis sindicaliştii.  

Citește și;


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇